Unieke blik achter de schermen van het Royal Mansour hotel in Marrakech (video)

marokko
3
13 mei '17
Het BBC programma 'Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby' maakte een indrukwekkende aflevering van het werk achter de schermen van het wereldberoemde Royal Mansour hotel in Marrakech.

In het BBC programma bezoeken presentatoren Giles Coren en Monica Galetti de meest prestigieuze hotels ter wereld en werken voor enkele dagen naast het personeel van deze buitengewone hotels. In de vierde aflevering van het programma geven ze een unieke blik achter de schermen van één van de meest discrete hotels ter wereld, verborgen in het hart van de oude Medina van Marrakech. 

In oktober 2016 plaatste de Britse krant The Telegraph het hotel in de top 50 beste hotels ter wereld. "Het Royal Mansour hotel in Marrakech is op verzoek van de Koning van Marokko, Mohammed VI, gebouwd als een oase van tuinen en een vitrine voor Marokkaans vakmanschap", schreef The Telegraph.

Waarschijnlijk zullen er maar weinig van ons het verblijf in dit hotel als gast kunnen betalen, en zelfs dan zou je niks te zien krijgen van al het werk wat er achter de schermen verzet wordt.

Het hotel bestaat uit maar liefst 53 riads, elk met een eigen butler en een huishoudelijke dienst. Het meest fascinerende is misschien wel de ondergrondse verdieping van het hotel, met gangen van meer dan 1000 meter en waar het personeel o.a. middels golfkarretjes rondrijdt. Hier bevinden zich ook de keukens en klaslokalen voor de gespecialiseerde trainingen van het personeel.

Opmerkelijk is dat het personeel zelf eerst als gast wordt ontvangen om de services die van hen verwacht worden eerst zelf te ervaren en deze goed te begrijpen.

Het hotel heeft ook een eigen autopark met 10 luxe auto's waar letterlijk nog geen vingerdruk op mag staan.

Youtube link

Bijgevoegde foto is de spa van het hotel.

© Redactie 2017
marokko
marrakech
royal mansour
hotel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi