Facebookactie in gang gezet voor vrijlating Marokkaanse zakenvrouw Hind Achchabi

marokko
38
14 mei '17
Na bijna een jaar vrijheid te hebben moeten ingeleverd, zet een actiegroep zich in voor de vrijlating van de zakenvrouw.

Eigenaresse van het succesvolle Dalia Development Group, Hind El Achchabi en zakenman Karim Bennani zitten al sinds 11 augustus van vorig kalenderjaar opgesloten na een klacht over vermeend overspel. Het tweetal zit opgesloten in de gevangenis van Salé na een klacht, ingediend door de echtgenoot van El Achchabi. Zij is getrouwd met de Koeweitse diplomaat Sadeq Saleh Mohamed Marafi, gevestigd in Wenen. 

Na in eerste instantie te zijn veroordeeld tot 3 jaar cel werd dit later in hoger beroep teruggebracht naar 2 jaar gevangenisstraf. De andere veroordeelde, Karim Bennani, kreeg slechts 7 maanden opgelegd. De raadsman van El Achchabi gaf recent tegenover het Marokkaanse medium Le360 aan zich totaal niet te kunnen vinden in het oordeel van de rechtbank, zij zouden gewoon getrouwd zijn in Mali. |

Onlangs werd er onder andere via Facebook een actie gestart om enerzijds een steunbetuiging te doen naar de zakenvrouw en anderzijds aan te sturen op vrijlating. 

© Redactie 2017
marokko
hind achchabi
zakenvrouw
vrijlating
social media
actie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi