Meer dan 290 ton ongeschikt voedsel vernietigd en in beslag genomen

marokko
2
14 mei '17
Controlediensten van het Nationaal Bureau voor Voedselveiligheid (ONSSA) hebben meer dan 290 ton aan voedsel wat niet geschikt is voor consumptie, in beslag genomen en vernietigd

De vondst van het ongeschikt voedsel werd gedaan tijdens routinecontroles die in april uitgevoerd zijn geeft Lefr360 te kennen. Deze hoeveelheid bestaat hoofdzakelijk uit 240 ton rood en wit vlees, 47 ton aan visserijproducten, 2 ton aan melk, zuivelproducten en 1 ton dat bestaat uit verschillende voedingsmiddelen.

Tijdens de maand april hebben de inspecteurs van ONSSA 5600 inspecties op de lokale markt uitgevoerd waarvan 1200 in gemengde provinciale en departementale commissies. Naast de voorgaande in beslagname, resulteerde het onderzoek in de controle van 85.000 ton voedingsmiddelen en de overdracht van 221 zaken aan de officier van justitie voor berechting.

Tijdens import heeft ONSSA controles uitgevoerd op 1.625.000 ton aan verschillende voedingsmiddelen. Aan het einde van deze inspecties zijn er 4316 certificaten van toelating uitgegeven en zijn 59 ton aan levensmiddelen geweigerd wegens het niet naleven van de bestaande regelgeving.

Bij de export van levensmiddelen zijn 222.150 ton aan levensmiddelen gecontroleerd en resulteerde in de uitgifte van 10.460 sanitaire en fytosanitaire certificaten.

© Redactie 2017
marokko
voedsel
onssa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi