Minister reageert op critici: 'Ik spreek perfect darija'

marokko
2
14 mei '17
Lamia Boutaleb heeft gereageerd op haar critici, nadat ze belachelijk was gemaakt op social media doordat zij een vraag van het parlement moeizaam leek te beantwoorden.

Ze zei in haar reactie tegen TelQuel, "Ik sta liever niet stil bij deze triviale zaak, het is niet iets wat de moeite waard is om over te praten. Ik heb een Marokkaanse Bachelor en ik spreek perfect darija,". Boutayeb heeft verder het volk opgeroepen om de debatten te ondervangen en om aandacht te besteden aan meer belangrijke kwesties.

De minister van Toerisme voegde eraan toe dat "het constructief is om niet terug te kijken op deze gebeurtenis en te praten over echte problemen en wat we doen voor het toerisme in het land.

In een video die onlangs viraal ging kon Boutaleb geen antwoord geven op een vraag van het parlement over het binnenlands toerisme. Ze stotterde en pauzeerde tijdens haar drie minuten durende antwoord in het darija. De voorzitter van de sessie en andere Kamerleden werden lachend gezien tijdens haar poging om te antwoorden.

De video zorgde voor een debat op social media. Sommige gebruikers hadden vraagtekens bij de kwalificaties van de minister, terwijl anderen juist opkwamen voor haar talenkennis. Anderen speculeerden dat ze zich niet comfortabel zou voelen tijdens het praten in het Arabisch.

Voorafgaand van deze onaangename gebeurtenis tijdens de parlementaire zitting was Boutaleb relatief onbekend. De parlementariër was succesvol in haar professionele carrière, zo werkte ze voor de private bank groep Wafabank en het Bureau Chérifien Fosfaat (OCP) en was ze medeoprichter van Capital Trust Group.

© Redactie 2017
marokko
taal
darija
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi