El Ahmadi en El Hankouri pakken Eredivisietitel met Feyenoord

marokko
0
14 mei '17
Spannend was het tot aan de slotdag van de competitie voor contractspelers Karim El Ahmadi en Mo El Hankouri.

Nadat de Rotterdammers vorig weekend de kans in Woudestein onbenut lieten (red. 0-3 nederlaag), zat er niets anders op dan vandaag in een bomvolle Kuip tegenstander Heracles Almelo te overrulen. Met El Ahmadi in de basis en El Hankouri op de reservebank opende Feyenoord het vuur op de opponent door 3 keer te scoren, alledrie de treffers kwamen voor rekening van de man van de club: Dirk Kuyt. 

De motor op het middenveld van dit seizoen en tevens tweede aanvoerder, Karim El Ahmadi, was dit seizoen de belangrijkste schakel voor het succes. De Marokkaans-international die met flink wat internationale ervaring terugkeerde naar de Kuip na zijn avontuur in de Premier League bij Aston Villa en in mindere mate zijn periode bij Al Ahli Dubai, heeft zich sindsdien ontpopt tot een ware sleutelspeler. 

Eerste seizoen betaald voetbal en dan meteen kampioen
Waar iedereen El Ahmadi het Marokkaans gezicht van Feyenoord vindt, is er echter nog één speler van Marokkaanse origine in de selectie van de Rotterdammers. De nog maar 19-jarige Mohamed El Hankouri mocht dit seizoen voor het eerst zijn opwachting maken in de Eredivisie, in een thuiswedstrijd tegen Excelsior werd hij voor het eerst binnen de lijnen gebracht. Al was het een hele korte invalbeurt, El Hankouri stal meteen de show door zijn trukendoos te openen. 

Met nog maar net één jaar een profcontract kan El Hankouri zich nu al rijk rekenen met dit kampioenschap. Laten we hopen dat er voor hem volgend seizoen een grotere sportieve uitdaging voor het verschiet ligt, bij Feyenoord of bij een andere club. 

© Redactie 2017
marokko
karim el ahmadi
mo el hankouri
feyenoord
kampioen
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi