Koning Mohammed VI terug in Marokko na lange reis

marokko
1
16 mei '17
Na een reis die hem naar Cuba, Miami en Parijs bracht, is de Marokkaanse koning Mohammed VI weer thuis.

Zijn aankomst werd 13 mei in Rabat verwacht. Zijn terugkeer naar Rabat wordt gekenmerkt door het vieren van een evenement: de 14e verjaardag van prins Moulay El Hassan, geboren op 8 mei meldt Lefr360.

Mohammed VI kwam terug naar Marokko na een lange reis waarin hij vanaf 7 april naar Cuba, de Verenigde Staten (in het speciaal naar Miami) en in Frankrijk is geweest. De komst van de koning naar Cuba werd bekroond door het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen Rabat en Havana. Een sterke stap uitgevoerd in een land dat beschouwd wordt als een vesting van de Polisario in Zuid-Amerika. De overeenkomst over de herstelling van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen werd op vrijdag 21 april in New York ondertekend. De handtekeningen werden gezet door ambassadeurs van de permanente vertegenwoordigers van Marokko en Cuba, Omar Hilale en Anayansi Rodriguez Camejo.

Het verblijf van de koning in Parijs was ook rijk aan diplomatieke en culturele ontmoetingen, zoals blijkt uit de lunch die de Franse president François Hollande had georganiseerd ter ere van het bezoek van de koning. Ook het bezoek aan de tentoonstelling 'Schatten van de islam in Afrika, van Timbuktu tot Zanzibar', aan het Instituut du Monde arabe (IMA) in Parijs was een van de bezoeken.

© Redactie 2017
marokko
mohamed 6
vakantie
politiek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi