Geen verhoging van suiker, meel en butaan tijdens ramadan

marokko
1
16 mei '17
De regering heeft bevestigd dat de prijzen voor suiker, meel en butaan (gas) tijdens de ramadan of op korte termijn niet zullen stijgen.

Lahcen Daoudi, ministerie van Algemene Zaken en Bestuur bevestigde tegen Lefr360 dat de compensatie van de drie grondstoffen op middellange termijn onvermijdelijk is.

Ondersteuning moet naar de behoeftigen gaan," zei hij. De minister verklaarde ook dat de geringe stijging van de prijzen op de binnenlandse markt voornamelijk het gevolg is van oneerlijke concurrentie.

De rol van concurrentie kan de burger ook voor een deel beïnvloeden zodat de burgers kunnen profiteren van dit voordeel," zei Lahcen Daoudi. Hij geeft verder aan dat een overheidscommissie en een concurrentie autoriteit de controle zullen versterken. De twee partijen zullen een berispende missie gaan uitvoeren tegen de concurrentie verstorende praktijken.

Voor ramadan verzekerde de minister dat de nationale markt voldoende wordt voorzien met diverse producten als waarschuwing voor speculanten en fraudeurs.

© Redactie 2017
marokko
ramadan
inflatie
prijs
suiker
concurrentie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi