Bezoekers Marokko.nl: El Ahmadi 'Beste Marokkaanse Eredivisiespeler v/h Seizoen'

marokko
2
16 mei '17
Onlangs werd de international ook al door Telegraaf en Voetbal Inside verkozen tot beste speler v/h seizoen!

Zoals jullie ongetwijfeld is opgevallen de afgelopen dagen, stond er een verkiezing open op onze Facebookpagina voor 'de Beste Marokkaanse Eredivisiespeler v/h Seizoen'. Hierbij konden onze bezoekers een keuze maken uit alle van origine Marokkaanse spelers die actief zijn op het hoogste niveau van Nederland. Zondagmiddag, op de laatste speelronde van de competitie nota bene, werd pas bekend wie landskampioen zou worden. In deze verkiezing was het niemand minder dan Feyenoord-sterkhouder Karim El Ahmadi die in de prijzen viel, tevens vaste waarde op het middenveld van Marokko.

De resultaten van 'Beste Marokkaanse Eredivisiespeler v/h Seizoen':
Zoals gezegd hadden jullie de keus uit alle Marokkaanse spelers die actief zijn in de Eredivisie. Op basis van het aantal stemmen hebben we een top-5 klassement aangehouden, die er als volgt uit ziet:
1. Karim El Ahmadi : 23,4% van de stemmen
2. Hakim Ziyech : 18,8% van de stemmen
3. Sofyan Amrabat : 10,0% van de stemmen
4. Abdelhak Nouri : 7,30% van de stemmen
5. Yassin Ayoub : 6,50% van de stemmen

Marokkanen geven Eredivisie kleur
Marokkanen kleuren tegenwoordig de Eredivisie. Waar het vroeger Aziz Doufikar was die als eerste Marokkaan binnen de lijnen stond op het hoogste niveau van Nederland, tegenwoordig wordt het voetballandschap sterk bepaald door deze Marokkaanse professionals. Week na week maken ze het verschil uit, zoals we iedere keer maar zien wat de bijdrage van een Karim El Ahmadi of een Hakim Ziyech betekent voor respectievelijk Feyenoord en Ajax. We hopen dan ook als sportredactie dat de Eredivisie ook de komende seizoenen een kweekvijver blijft voor Marokkaans talent en dit uiteindelijk uitgedragen kan worden in het Marokkaanse nationale elftal. 

© Redactie 2017
marokko
karim el ahmadi
feyenoord
kampioen
verkiezing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi