Marokkaanse gevangenen in Spanje kosten zo'n 500 dirham per dag

marokko
1
17 mei '17
Jaarlijks kost het aantal Marokkaanse gedetineerden de Spaanse overheid zo'n 550 miljoen dirham.

De vakbond voor medewerkers van justitiële inrichtingen in Spanje, de ACAIP, maakte onlangs het jaarlijks bedrag bekend wat de Marokkaanse gevangenen kosten. Het gemiddelde bedrag per Marokkaanse gedetineerde wordt geraamd op zo'n 500 dirham per dag. Met maar liefst 3.125 Marokkanen achter de tralies in het land komt dat neer op een jaarbedrag van om en nabij de 550 miljoen dirham. 

Een vrij hoog bedrag zou je zeggen voor een gevangene, dit komt volgens het ACAIP onder meer door het feit dat er ook aan de toekomst wordt gewerkt binnen justitiele inrichtingen in Spanje. Van de geraamde 500 dirham gaat het merendeel uit naar voedsel, medische zorg en verzekeringen. Behalve deze basiszaken wordt er zoals gezegd ook gefocust op de periode na de vrijlating, hiervoor worden verschillende cursussen en opleidingen aangeboden om de kansen op de arbeidsmarkt voor een ex-gevangene te vergroten. 

Daarnaast is het ook mogelijk om al gedurende de detentie te werken en salaris te ontvangen. Inkomsten kunnen hierbij oplopen tot ruim 600 euro per maand, dikwijls verdiend uit werkzaamheden in een kleine fabriek binnen de betreffende gevangenis. 

© Redactie 2017
marokko
spanje
gevangenis
detentie
kosten
budget
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi