Veroordeelde Syriëganger aangehouden op Volkel

algemeen
0
17 mei '17
Een 19-jarige man die was veroordeeld omdat hij had geprobeerd uit te reizen naar Syrië, is vorige week aangehouden op de vliegbasis Volkel.
Een woordvoerder van het OM bevestigt woensdag berichtgeving hierover door RTL Nieuws. De man is afgelopen woensdag opgepakt en vrijdag weer vrijgelaten.

De man is volgens het OM aangehouden omdat de vliegbasis een zogeheten "veiligheidsrisicogebied" is en bekend werd dat hij een strafblad heeft omdat hij naar Syrië probeerde te reizen. "Uit het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat de man een strafbaar feit heeft gepleegd of heeft willen plegen", aldus het OM in een toelichting.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie was de man werkzaam bij een extern bedrijf dat werkzaamheden verrichtte op de basis. Hij was ingevallen voor een zieke werknemer.

Waïl el A.

De veroordeelde man was opgevallen bij een beveiliger. Uiteindelijk kwam de marechaussee erbij, die de man heeft aangehouden. Het is nog niet duidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren en of er iets is fout is gegaan. Defensie bekijkt dit nog.

Mogelijk gaat het om de vorig jaar juni tot twee jaar cel veroordeelde Waïl el A.. Hij was samen met een paar jaar oudere man vanuit Arnhem via Duitsland naar Turkije gereisd. Van daaruit probeerden ze de grens met Syrië over te steken om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra (JaN). Deze zaak loopt overigens nog in hoger beroep.
© ANP 2017
syrië
arnhem
koninklijke marechaussee
woordvoerder
volkel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
botola pro
chan 2018
jamal sellami
wydad casablanca
turkije
landbouw
arrestatie
hamid el hazzaz
economie
reizen
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima