Onderzoek: 'Maar liefst 73% van Marokkaanse kinderen lijdt aan tekortkomingen'

buitenland
2
18 mei 8:26
Onderzoek wees uit dat de 73,1% van de Marokkaanse kinderen lijdt aan tekortkomingen op tenminste één vlak.
In samenwerking met het Marokkaanse observatorium voor de rechten v/d mens deed het ministerie van Familie en Sociale Zaken onderzoek naar tekortkomingen onder de jeugd. Hieruit kwam een verontrustend gegeven, zo zou maar liefst 73,1% van de kinderen op tenminste één vlak hinder ondervinden van dergelijke tekortkomingen. Hierbij gaat het om de toegang tot hele basale zaken als het onderwijs, de beschikbaarheid van schoon drinkwater, gezondheidszorg en ook het voor handen hebben van informatie. 

Het Marokkaanse medium Assabah weet verder aan de hand van de resultaten te melden, en op basis van eerdere informatie van UNICEF, dat dit verschijnsel zich ook bij vele andere Arabische landen voordoet. 

Hamou Ouhali, staatssecretaris bij de ontwikkelingen van plattelandsgebieden, zegt dat dit onder meer komt door het feit dat ruim een derde van die kinderen niet kan lezen en schrijven. Dit zou volgens hem de situatie alleen maar verslechteren. De resultaten van dit onderzoek werden gepresenteerd in het bijzijn van onder andere de minister van dit portefeuille, Bassima El Hakkaoui. 
marokko
kinderen
onderzoek
tekortkomingen
ministerie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eredivisie
doden
onderzoek
zebrapad
pvv
wk voor clubs
moskeeën
bussen
amsterdam
boete
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir