Politie Amsterdam bekijkt toestaan hoofddoek

algemeen
146
18 mei '17
De Amsterdamse politieleiding overweegt om een hoofddoekje toe te staan voor agentes.
 Op die manier hoopt de leiding meer allochtone agenten in het korps te krijgen. Dat zegt politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg in het AD donderdag.
Aalbersberg wil dat de helft van de nieuwe agenten een buitenlandse achtergrond heeft, zodat het korps meer een afspiegeling is van de Amsterdamse maatschappij. Momenteel heeft slechts 18 procent van de Amsterdamse agenten een niet-Nederlandse achtergrond. "Stel dat het niet lukt om voldoende agenten met een migratieachtergrond te werven, dan is dat een maatregel die effect kan hebben", zegt hij.

De eerste reacties uit politiek Den Haag waren donderdagochtend kritisch. Dilan Yesilgöz van de VVD vindt hoofddoekjes niet passen bij de rol van de politie. "Kom op politie Amsterdam; dit kan echt niet. Scheiding kerk en staat. Houd de politie neutraal", aldus Yesilgöz. PVV-leider Geert Wilders reageert op Twitter met een enkel woord. "Waanzin!" Zijn partij heeft Kamervragen gesteld en wil een debat over de kwestie.

Politiechef Aalbersberg geeft aan dat het al in andere landen gebeurt. "In landen als Amerika, Canada, Engeland, Australië, Ierland en Singapore kennen ze al verschillende vormen. Maar als je kijkt naar Frankrijk, Duitsland, Nederland en Scandinavische landen nog niet."
© ANP 2017
agenten
politieagenten
diversiteit
hoofddoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
migranten
zestig
rs berkane
jaren
veiligheidsraad
genoa cfc
ayoub el kaabi
vrouwen
moord
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam