Marokkaanse regering verbetert gezondheidszorg in Rif gebied

buitenland
36
18 mei '17
Een van de eisen van de bevolking van de Rif is het verbeteren van de gezondheidssector.
De overheid heeft onlangs gecommuniceerd over huidige en toekomstige projecten die de hele regio zouden moeten voorzien van nieuwe medische voorzieningen.

In totaal werd er 450 miljoen dirham vrijgemaakt om het Koninklijke Stedelijke Ontwikkeling Programma, genaamd "Al-Hoceima, Manarat Al Moutawahssit" te financieren.
Hier valt het Provinciaal Ziekenhuiscentrum (WKK) met name onder waarvan de werkzaamheden nog steeds aan de gang zijn, zegt de provinciale gezondheid afgevaardigde Mohammed Badi in een verklaring, aan Today Morocco. Verder zijn er zeven nieuwe ziekenhuizen in aanbouw.

De regio Al Hoceima, die getroffen wordt door zeer veel kankergevallen, is van plan een regionaal oncologie centrum te openen waar de Tanger-Tetouan-Al-Hoceima-gebied gebruik van maakt. De begroting die hiervoor gedaan is bedraagt 12 miljoen dirham.

Er zal 18 miljoen dirham besteed worden aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden en uitrusting van de diensten in de ziekenhuizen. In het bijzonder door het aanbieden van officiële huisvesting aan verpleegkundigen en artsen.
Ook worden er nieuwe voertuigen aangeschaft.

De plaats Imzouren, waar al maandenlang demonstraties gevoerd worden, zal uitgerust worden met een lokaal ziekenhuis voor in totaal een bedrag van 54 miljoen dirham. Ten slotte zal het ziekenhuis Mohammed V van Al-Hoceima volledig opnieuw verbouwd worden.

© Redactie 2017
marokko
al-hoceima
gezondheidszorg
demonstraties
ontwikkelingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
nordin amrabat
hakim ziyech
watford
transfer
trump
eu
geld
den haag
kinderen
juventus
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
rabat
marrakech
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh