Claudia Wiedey nieuwe ambassadeur van de EU in Marokko

marokko
0
18 mei '17
De Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Federica Mogherini, heeft op dinsdag 16 mei Claudia Wiedey, tot ambassadeur van de EU-delegatie in Marokko benoemd.

Deze benoeming is onderdeel van een brede diplomatieke beweging waarbij 41 EU-vertegenwoordigers wereldwijd betrokken zijn meldt Lefr360.

Claudia Wiedey diende eerder als hoofd van de Hoorn van Afrika, Oost-Afrika en de Indische Oceaan Relaties Divisie binnen de Europese dienst voor externe optredens service (EDEO) te Brussel. Ook was ze werkzaam als hoofd van de EU-delegatie in de Republiek Mauritius, de eilandengroep Comoren, de Seychellen en Botswana.

Ze was een Doctor in de Agricultural Economics and Development Policy aan de Universiteit van Bonn. Ze was vroeger een wetenschappelijk adviseur van een gezamenlijke werkgroep van het Duitse Federale Ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en het ministerie van Landbouw.

Volgens een verklaring van de EEAS zullen de nieuwe ambassadeurs officieel met hun werkzaamheden beginnen na de instemming van de landen van accreditatie.

© Redactie 2017
marokko
ambassadeur
eu
claudia wiedey
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi