Claudia Wiedey nieuwe ambassadeur van de EU in Marokko

buitenland
0
18 mei '17
De Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Federica Mogherini, heeft op dinsdag 16 mei Claudia Wiedey, tot ambassadeur van de EU-delegatie in Marokko benoemd.
Deze benoeming is onderdeel van een brede diplomatieke beweging waarbij 41 EU-vertegenwoordigers wereldwijd betrokken zijn meldt Lefr360.

Claudia Wiedey diende eerder als hoofd van de Hoorn van Afrika, Oost-Afrika en de Indische Oceaan Relaties Divisie binnen de Europese dienst voor externe optredens service (EDEO) te Brussel. Ook was ze werkzaam als hoofd van de EU-delegatie in de Republiek Mauritius, de eilandengroep Comoren, de Seychellen en Botswana.

Ze was een Doctor in de Agricultural Economics and Development Policy aan de Universiteit van Bonn. Ze was vroeger een wetenschappelijk adviseur van een gezamenlijke werkgroep van het Duitse Federale Ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en het ministerie van Landbouw.

Volgens een verklaring van de EEAS zullen de nieuwe ambassadeurs officieel met hun werkzaamheden beginnen na de instemming van de landen van accreditatie.

marokko
ambassadeur
eu
claudia wiedey
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
migranten
zestig
rs berkane
jaren
veiligheidsraad
genoa cfc
ayoub el kaabi
vrouwen
moord
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam