Ilyas El Omari roept demonstranten in Al Hoceima op om te kalmeren

marokko
169
18 mei '17
De secretaris-generaal Ilayas El Omari van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), heeft de bevolking van Al Hoceima opgeroepen om zich te kalmeren meldt Moroccoworldnews.

De oproep van El Omari is als gevolg op de aantijgingen van de regeringscoalitie zondag, die protesteerders beschuldigen dat zij voor het separatisme zouden pleiten. De demonstranten hebben hierop gereageerd door op te roepen om donderdag massale demonstraties te houden.

De PAM-leider, die ook dienst doet als president van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, herhaalde in zijn oproep om tot dialoog over te gaan tussen de regering en de demonstranten.

"Ik heb altijd opgeroepen voor samenwerking, zonder enige vorm van symbool politiek van een partij," schreef hij. In de brief van El Omari stond centraal dat hij niet de demonstranten noch de regering verantwoordelijk houd voor de mislukking van het dialoog.

Verder gaf hij te kennen dat in de dialoog pogingen waarin de overheid en de verkozen vertegenwoordigers deelnamen, hebben geleid tot het versnellen van de uitvoering van het project 'Al Hoceima, Manarat Al Moutawasit'. Ook werden er andere investeringsovereenkomsten ondertekend, "schreef El Omari. Hij voegde hieraan toe dat, "de regering met een aantal eisen van de bevolking heeft toegestemd om de toegang tot banen in de regio te vergemakkelijken en om gelijke kansen te waarborgen. "

Hij vertelde verder dat zijn vorige oproep tot dialoog positief werd ontvangen door de geruime meerderheid, maar ook voor veel afwijzing heeft gezorgd.

© Redactie 2017
marokko
al-hceima
pam
demonstraties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi