Ilyas El Omari roept demonstranten in Al Hoceima op om te kalmeren

buitenland
174
18 mei '17
De secretaris-generaal Ilayas El Omari van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), heeft de bevolking van Al Hoceima opgeroepen om zich te kalmeren meldt Moroccoworldnews.
De oproep van El Omari is als gevolg op de aantijgingen van de regeringscoalitie zondag, die protesteerders beschuldigen dat zij voor het separatisme zouden pleiten. De demonstranten hebben hierop gereageerd door op te roepen om donderdag massale demonstraties te houden.

De PAM-leider, die ook dienst doet als president van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, herhaalde in zijn oproep om tot dialoog over te gaan tussen de regering en de demonstranten.

"Ik heb altijd opgeroepen voor samenwerking, zonder enige vorm van symbool politiek van een partij," schreef hij. In de brief van El Omari stond centraal dat hij niet de demonstranten noch de regering verantwoordelijk houd voor de mislukking van het dialoog.

Verder gaf hij te kennen dat in de dialoog pogingen waarin de overheid en de verkozen vertegenwoordigers deelnamen, hebben geleid tot het versnellen van de uitvoering van het project 'Al Hoceima, Manarat Al Moutawasit'. Ook werden er andere investeringsovereenkomsten ondertekend, "schreef El Omari. Hij voegde hieraan toe dat, "de regering met een aantal eisen van de bevolking heeft toegestemd om de toegang tot banen in de regio te vergemakkelijken en om gelijke kansen te waarborgen. "

Hij vertelde verder dat zijn vorige oproep tot dialoog positief werd ontvangen door de geruime meerderheid, maar ook voor veel afwijzing heeft gezorgd.

marokko
al-hceima
pam
demonstraties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
migranten
zestig
rs berkane
jaren
veiligheidsraad
genoa cfc
ayoub el kaabi
vrouwen
moord
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam