25.000 nieuwe klaslokalen op platteland Marokko

marokko
3
19 mei '17
De nieuwe minister van Onderwijs Mohamed Hassad is ambitieus, hij heeft onlangs beloofd om meer dan 25.000 klaslokalen op het platteland te laten bouwen.

Hij gaf dit te kennen tijdens een mondelinge vraag die werd gesteld tijdens de maandelijkse vergadering van de Tweede Kamer. De minister heeft zichzelf twee jaar de tijd gegeven om deze operatie uit te voeren. Het grote project zal in 2019 afgerond moeten zijn en zal ongeveer 5 miljard dirham gaan kosten, meldt Bladi.net.

Nadat de publieke leraren de mogelijkheid hebben gekregen om in de particuliere sector les te geven, erkende Hassad dat het nationaal onderwijs de particuliere sector meer zal betrekken, omdat het onderwijssysteem dit nodig heeft.  De minister heeft ook aangegeven dat 450 privéscholen die vorig jaar werden gecontroleerd niet aan de eisen van goed onderwijs voldeden maar, gaf hij verder te kennen, "er zijn zowel goede als slechte scholen". Onze rol is om de scholen te ondersteunen die meer inspanningen nodig hebben om scholing van goede kwaliteit te bieden," zei hij.

© Redactie 2017
marokko
klaslokalen
scholen
platteland
leraran
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?