Haven van Agadir start met bouw nieuwe terminal

marokko
1
19 mei '17
De haven van Agadir zal binnenkort worden uitgerust met een nieuwe multifunctionele terminal die zowel bulkschepen, cruiseschepen als handel schepen kan opvangen.

Het Nationale Visserij Agentschap is van plan een nieuwe multifunctionele terminal in de haven van Agadir aan te leggen, dit om hiermee de capaciteiten van binnenkomende vrachten te versterken. Zodra de onderzoeken hieromtrent afgerond zijn, zal de bouw in de tweede helft van 2017 van start gaan en in 2019 gereed zijn, geeft Lefr360 te kennen.

Het Nationale Havenbedrijf heeft onlangs overleg gehad over de keuze van de leverancier die dit plan moet gaan realiseren. De geschatte begroting voor dit project bedraagt 358,6 miljoen dirham en moet in 2019 klaar zijn.

Dit project valt binnen de richtlijnen van de nationale haven regeling en zal de ontwikkeling van de haven in Agadir ondersteunen. De aanleg van de terminal wordt beschouwd als een belangrijk element in de ontwikkeling van het voorstedelijk gebied en de gehele regio. Momenteel ervaart de haven een snelle groei in de goederenstroom met name door de bulkschepen die droge stortgoederen vervoeren.

© Redactie 2017
marokko
agadir
haven
marina
terminal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi