Vale gier gevonden door kinderen

marokko
2
20 mei '17
Er is een vale gier in de Houara regio op een paar kilometer afstand van Tanger gevonden.

De vogel die één van de grootste vliegende vogels te wereld is met een vleugelspanwijdte van 2,4 tot 2,8 meter werd een maand geleden vrijgelaten door de organisatie Provinciaal Directoraat Water Bos en woestijn controle (DPEFLCD).

Een groep leerlingen van een basisschool ontdekten de vale gier. De roofvogel was volledig gedesoriënteerd zoals op de foto te zien is. De bijzondere vogel was één van de meerdere vogels die was vrijgelaten. De milieudienst werd gewaarschuwd over de vondst en waren meteen ter plaatse. De dierenverzorgers namen de gier mee om de nodige zorg te verlenen.

In februari werd er al eerder een vale gier gevonden door jongeren in de regio van Fnideq. De vogel was als onderdeel van de herintroductie van uitgestorven vogelsoorten vrijgelaten opdat deze kon re-integreren in het wild. Het liep alleen volledig mis toen de vogel in handen kwam van een groep mensen die hem mishandelden. Na de vondst door de jongeren, is de vogel meegenomen zodat hij behandeld kon worden en is nadien volledig hersteld. De autoriteiten hebben een onderzoek gestart om de dierenbeulen te achterhalen.

© Redactie 2017
marokko
tanger
vale gier
roofvogel
houara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi