PJD lid al-Idrissi reageert op Egyptische criticus van Salaheddine Ayubi

marokko
0
20 mei '17
Een lid van de Islamitische Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) heeft gereageerd op de Egyptische schrijver Youssef Zeidan Al-Idrissi.

 Deze bekritiseerde Salaheddine Ayubi  en noemde hem "verachtelijk". Tijdens een tv-interview, had Zeidan voor veel ophef gezorgd in de Arabische wereld door Salaheddine te beschrijven als "een van de meest verachtelijke figuren in de geschiedenis".

Salaheddine Ayubi staat bekend als islamitische militaire leider, die wordt geëerd door de gehele Islamitische wereld door zijn bekendste daad, namelijk het heroveren van Jeruzalem op de kruisvaarders.

De PJD lid Abou Zayd al-Mokri al-Idrissi die zelf schrijver en professor is aan de universiteit, vervolgde dat Zeidan slechts een van de velen is die zichzelf hoog wilt hebben staan bij Israël terwijl Israël totaal geen aandacht aan de auteur schenkt.

"Dit is een verschrikkelijk persoon, ik wil zijn naam niet eens uitspreken" zei PJD partijlid al-Idrissi in een video-interview dat online gehouden werd op het tv-kanaal van de partij.

Idrissi vervolgde zijn berisping op de auteur. " Heeft deze ellendige persoon niet ook beweerd dat er in de Koran niet verwezen word naar de stad Jeruzalem tijdens de Israa (Nachtreis waarbij de profeet Mohammed, vrede zij met hem, van Mekka naar de plaats van de Masjid Al-Aqsa in Jeruzalem ging). Maar heeft plaatsgevonden in een andere plaats van het Arabische schiereiland in plaats van de Al-Aqsa moskee? Deze man geeft een valse historische, religieuze en antropologische interpretatie die zelfs de zionisten niet durven te verkondigen," gaf hij verder te kennen.

Zijn opvattingen over Jeruzalem en de Al Aqsa moskee, de derde heilige plaats in de Islam, werden als zeer controversieel ervaren. De schrijver had in een interview dat de Israëlische nieuws website Jerusalem Post meldde beweerd dat het niet om de al-Aqsa moskee ging dat in de koran genoemd wordt, maar om een andere plaats.

© Redactie 2017
marokko
pjd
salaleddine ayubi
al idrissi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi