Twaalf duizend nieuwe banen gecreëerd voor werkloze leerkrachten

marokko
3
20 mei '17
Maar liefst twaalf duizend gepensioneerde middelbare en hoge school leraren worden vervangen.

Dit heeft het ministerie van het Nationale Onderwijs, Beroepsopleiding, Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek aangekondigd. Van de twaalf duizend leraren zijn er 9000 gepensioneerd en gaan er 3000 vroegtijdig met pensioen.

De Minister van Onderwijs Mohammed Hassad onthulde het plan nadat hij door de PJD was gevraagd over zijn strategie voor "het beheren van de dossiers van leraren die vroegtijdig met pensioen gaan". De minister gaf te kennen dat er leraren voor middelbare en hogescholen worden geworven, en verklaarden dat ze voor het volgende schooljaar worden getraind. Er zullen ook nieuwe professoren worden geworven wat gericht zal zijn op het aanvullen van het tekort van met name de wetenschap studies. Deze opleidingen hebben de afgelopen jaren gezorgd voor overvolle klassen heeft Hassad aangeven.

Hassad haalde ook de problematische omstandigheden van het openbare onderwijs in plattelandsgebieden aan. Hij verzekerde dat het ministerie van Onderwijs veel aandacht zal schenken aan onderwijs in dorpen door nieuwe gemeenschapsscholen samen te stellen met vervoerbussen voor de scholieren. Hij gaf ook het voornemen te kennen om meer dan 25.000 klassen te vervangen die zich grotendeels op het platteland bevinden. De realisatie van dit project zal maximaal 2 jaar duren en heeft een geschatte begroting van 5 miljard dirham.

© Redactie 2017
marokko
leraren
docenten
hoogleraren
hassad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi