Glory Collision 41: Lazaar houdt zich knap staande tegen winnaar Verhoeven

marokko
6
21 mei '17
Het gevecht wat bij voorbaat al als beslist werd voorspeld duurde gisteravond toch maar even 5 rondes lang.

Net iets minder spectaculair dan het affiche Hari vs. Verhoeven zaten er gisteravond ongetwijfeld vele liefhebbers en geinteresseerden aan de buis gekluisterd. De hoofdpartij Lazaar vs. Verhoeven vond pas rond middernacht plaats, daarvoor konden we echter genieten van nog vele andere partijen met opvallend veel Marokkaanse inbreng. Zo was debutant op het Glory-gala, Zakaria Zouggary, één van de smaakmakers van de avond. Overtuigend als maar zijn kon won hij van zijn gelouterde Turkse opponent Yetkin Ozkul. 

De andere in het oog springende partij was die tussen Tyjani Beztati (uitkomend voor Marokko) en de uit Denemarken afkomstige Marokkaan Youssef Assouik. Met over en weer een knock-down was het uiteindelijk de nog maar 19-jarige groeibriljant Beztati die aan het langste eind trok. Voor zowel Beztati als Zouggary werd een glansrijke toekomst voorspeld door oud K1-vechter Remy Bonjasky die gedurende de avond de analyses deed voor Ziggo Sport, samen met Bas van Veenendaal. 

De partij waar iedereen op zat te wachten
Qua amusementswaarde was het vrij laag, wat zowel Verhoeven als Lazaar lieten zien. Het was voor beiden aftasten in de eerste rondes, duidelijk was wel dat de Nederlander de overhand had in de partij. De flamboyante Lazaar kwam lengte tekort, desondanks wist hij wel een aantal keer doel te treffen door genadeloos hard Verhoeven in het gezicht te raken. Nog verrassender was het incasseringsvermogen van de 26-jarige Marokkaan, zowel de trappen als stoten van Verhoeven leken nauwelijks uitwerking te hebben. Helaas voor de Marokkaanse supporter lukte het Lazaar niet om die zo dodelijke stoot te geven waar hij om bekend staat. 

Ondanks de winst op beslissing van de jury voor Verhoeven is wat Lazaar heeft neergezet toch knap te noemen. Vijf rondes lang uithouden zonder ook maar even te wankelen en dan nog aanvallend initiatief nemen is al een prestatie op zich. Een mooi Glory-debuut mogen we dus concluderen. 

© Redactie 2017
marokko. ismael lazaar
rico verhoeven
glory collision
den bosch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi