Instituut Pasteur: "prijzen voor vaccin tegen meningitis stijgen niet"

marokko
0
21 mei '17
Nadat er discussie ontstond over de vermoedelijke stijging van de prijzen van het vaccin tegen meningitis

heeft het Instituut Pasteur of Morocco aangegeven dat de prijs ongewijzigd blijft en aangegeven dat er twee soorten vaccins tegen verschillende prijzen zijn.

Naar aanleiding van verkeerde informatie doorgegeven door sommige media en sociale netwerken die berichten over een stijging van het vaccin tegen meningitis, is het Instituut met verduidelijking gekomen.

Er bestaan twee soorten vaccins tegen de ziekte, de eerste die "Polysaccharide" wordt genoemd, is samengesteld uit Mencevax en Menomune voor een prijs van 250 dirham, terwijl de tweede die de naam "Menactra" heeft 750 dirham kost. De laatstgenoemde is duurder omdat deze het vermogen heeft om gedurende ten minste 5 jaar bescherming tegen de ziekte te bieden, terwijl de duur van de bescherming van andere vaccins niet langer dan drie jaar bedraagt, heeft het Instituut in een verklaring aangegeven.

Met het oog op de vaccinatie voor mensen die reizen naar Mekka en Medina om de oemrah (bedevaart) te verrichten. Heeft het Instituut Pasteur alle nodige maatregelen genomen om het vaccin voor alle personen van alle leeftijdsgroepen aan te bieden. Het Instituut heeft voldoende voorraad beschikbaar volgens de verklaring.

Het Instituut geeft verder te kennen dat de productie van de meningitis vaccin, door internationale bedrijven voorlopig is gestopt. Om verstoring van de voorraden te vermijden heeft het instituut onder leiding het ministerie van Volksgezondheid een buffer opgebouwd. Dit moet zorgen voor de juiste bevoorrading van dit en volgende seizoenen voor mensen die de oemrah willen uitvoeren. Alsook om de veiligheid van de burgers in het algemeen te waarborgen die deze vaccinatie willen.

© Redactie 2017
marokko
vaccin
meningitis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi