Marokko veroordeelt agressie op Marokkaanse diplomaat

marokko
17
22 mei '17
Marokko heeft de agressie op één van zijn diplomaten streng veroordeeld.

Het incident vond plaats tijdens een vergadering van een commissie van de Verenigde Naties in het Caribisch gebied. Tijdens de vergadering heeft Soufiane Mimouni, de algemeen directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Algerije, de assistent van de ambassadeur van Marokko in Saint Lucia fysiek aangevallen.

Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken van Marokko, beschreef het incident als "een zeer serieuze kwestie" en zei verder over de handeling van Mimouni: "deze daad gaat tegen alle diplomatieke praktijken in."

Tijdens de vergadering heeft de Marokkaanse delegatie zijn afwijzingen uitgesproken over de aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Polisario Front. Algerije is de sponsor van Polisario, die militaire, financiële en diplomatieke steun verleent voor de separatistische groep.

Foto's van het incident tonen aan dat de Marokkaanse diplomaat op de grond ligt nadat hij door de Algerijnse ambtenaar werd aangevallen. Hij voegde eraan toe dat de Marokkaanse diplomaat naar het ziekenhuis werd gebracht en dat er een klacht is ingediend tegen de Algerijnse ambtenaar.

De aanval werd beschreven door Bourita als een bewijs van de mate van nerveusheid van de Algerijnse diplomatie. Marokko en Algerije hebben vaker onenigheid tijdens internationale ontmoetingen over de kwestie van de Westelijke Sahara.

© Redactie 2017
marokko
algerije
polisario
diplomaat
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi