Boot met 10 ton hasj onderschept in de Middellandse Zee

marokko
1
22 mei '17
Er zijn vier politie teams aan te pas gekomen voor het stoppen van een grote lading Marokkaanse hasj op de Middelandse Zee.

De drugs, aan boord van een boot die afkomstig was uit Marokko zou worden geleverd aan Europa en een aantal Afrikaanse landen.

In een verklaring heeft de Portugese gerechtelijke politie aangegeven dat een gezamenlijke operatie door de Spaanse, Franse, Nederlandse en de Griekse autoriteiten heeft gezorgd voor de arrestatie van zes verdachten. Er zijn vier Nederlanders en twee Portugese personen in de leeftijd van 20 en 61 jaar opgepakt.

Deze personen worden ervan verdacht deel uit te maken van een internationale criminele organisatie. Deze is gespecialiseerd in de drugshandel en krijgt belangrijke ondersteuning uit Portugal.

De boot had 10 ton hasj aan boord en was op weg naar een ander land in Noord-Afrika voor de distributie van de drugs voordat deze naar de Europese landen zou gaan. Het zeevaartuig die de 333 pakketten vervoerde, werd onderschept en meegenomen naar de haven van Portimao ten zuiden van Portugal, geeft dezelfde bron te kennen.

© Redactie 2017
marokko
politie
hasji
portugal
portimao
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi