Oude centrale markt Casablanca omgedoopt tot modern en toeristisch gebied

marokko
1
22 mei '17
Als het aan de beleidsbepalers in Casablanca ligt gaat de oude centrale markt van de metropool op de schop en komt er een modern toeristisch gebied voor in de plaats.

Er wordt naar verluidt zo'n 15 miljoen Marokkaanse dirham in het project gepompt. De bedoeling is dat de oude centrale markt gerenoveerd gaat worden en er een gourmet-voedsel markt voor in de plaats komt, dit allemaal volgens de internationale standaarden zo laat de aannemer Casablanca Patrimoine weten tegenover het Marokkaanse medium Morocco World News. De bedoeling is overigens wel dat het klassieke karakter van de markt behouden blijft, alleen al vanwege de historie van het gebied daar. 

Verwacht wordt dat het project tegen het einde van 2018 voltooid is. Casablanca Patrimoine meldt verder dat bij het bepalen van het concept buitenlandse invloeden meegenomen zullen worden zoals die van de San Miguel markt in Madrid Barcelona's Boqueria. Het bedrijf houdt zich behalve met dit project ook nog bezig met de renovatie van de Sacré Coeur kerk van de stad. 

© Redactie 2017
marokko
casablanca
centrum
centrale markt
toerisme
modern
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi