Nieuwe strategie ontwikkeld om 50% ongelukken in Marokko te verminderen

marokko
8
22 mei '17
De minister van Vervoer, Mohamed Najib Boulif, heeft onlangs te kennen gegeven dat er de komende 10 jaar een nieuwe strategie in uitvoering zal worden gebracht.

Dit met als doel om het aantal ongelukken met 50 % te verminderen in 2026.

Aan het einde van de vergadering van de Raad van Bestuur dat in Rabat gehouden werd, heeft Boulif een presentatie over verkeersveiligheid gepresenteerd. De minister benadrukte dat de focus in de komende 10 jaar ligt op de uitvoering van een nationale strategie wat voor meer veiligheid moet zorgen, en de duurzame ontwikkeling van het openbaar vervoer.

Hij legde in dezelfde context uit dat deze strategie in de ontwikkeling van een vervoerssysteem met veilige wegen en voertuigen moet zorgen. Ook moet het voorzien in het sneller ter plaatse zijn van hulpverlening. Daarnaast zullen er bewustmakingscampagnes worden georganiseerd om verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen.

Boulif zei dat 81.000 ongelukken in 2016 voor 3593 verkeersdoden hebben gezorgd en voor 8950 personen die ernstig letsel hebben opgelopen. Hij merkte op dat het aantal dodelijke ongevallen vorig jaar stabiel is gebleven in vergelijking met de cijfers van 2015. Gegevens voor de eerste drie maanden van 2017 tonen een daling van 5,6% in sterfgevallen aan van dezelfde periode in het vorig jaar.

In 2016 heeft de Royal Gendarmerie meer dan 1,07 miljoen overtredingen opgenomen, waaronder 343.000 geregistreerd door mobiele radars en 71.000 door vaste radars. De nationale veiligheid heeft meer dan 1,8 miljoen misdrijven geregistreerd, waaronder 211.000 wegens te hard rijden. Verder zijn er het vorig jaar 425.000 rijbewijzen ingenomen.

Hij merkte verder op dat het callcenter die op het nummer 4646 verkeersveiligheid gerelateerde oproepen van burgers behandelt meer dan 1,2 miljoen oproepen heeft ontvangen. Dit weerspiegelt de groeiende publieke steun voor verkeersveiligheid programma's, geeft Boulif te kennen.

© Redactie 2017
marokko
ongelukken
verkeer
boulif
vervoer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi