Marokkaanse Bouchra beklimt de hoogste berg van de wereld

marokko
14
22 mei '17
De Marokkaanse vrouwelijke bergbeklimster, Bouchra Baibanou, heeft een bijzondere prestatie geleverd door de top van de Mount Everest te bereiken.

De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld en heeft een hoogte van 8850 meter.

Baibanou deelde het nieuws op haar Facebook-pagina, ze gaf aan dat haar geluk niet op kon doordat ze haar droom heeft verwezenlijkt namelijk de top van de Everest beklimmen.

"Ik draag deze prestatie op aan de koning Mohammed VI, mijn partners en mijn sponsors," zei ze. "Ik heb mijn droom gerealiseerd dankzij uw steun en aanmoediging," gaf ze verder te kennen.

De Marokkaanse bergbeklimster heeft haar missie, het beklimmen van de Everest volbracht. Ze wil in het verlengde hiervan een grotere droom realiseren namelijk de ' Seven Summits' allen beklimmen. De zeven toppen, zijn de hoogste bergen van elk continent.

De bergen die Baibanou eerder beklommen heeft zijn de Mt. Kilimanjaro, Mt. Elbrus, Aconcagua, Mt. Blanc, Mt. Kosciuszko en Mt. McKinley.

De 46-jarige vrouw lijkt in veel opzichten op ieder andere Marokkaanse vrouw ze is een werkende moeder met haar dagelijkse verantwoordelijkheden. Toch had ze een droom die niet veel mensen durven na te streven. In haar doel om de zeven "onmogelijke missies" te bereiken, is ze een voorbeeld voor veel Marokkaanse en Arabische vrouwen.

"Mensen (in Marokko) accepteren vrouwen die aan avontuurlijke sporten doen. Het is niet zoals voorheen. Vrouwen kunnen nu alles doen. Ik heb het geluk om een Marokkaanse vrouw te zijn, "zei ze in een interview met Outdoor Women Alliance.

De Marokkaanse bevolking is zeer trots op haar bijzondere prestatie.

© Redactie 2017
marokko
bouchra baibanou
berg
mount everest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi