Regeringsleiders ontdaan door aanslag concert

buitenland
0
23 mei '17
Verscheidene Europese regeringsleiders hebben dinsdag met verslagenheid gereageerd op de aanslag bij het concert van Ariana Grande in Manchester.

Bondskanselier Angela Merkel liet weten dat Duitsland schouder aan schouder staat met het Verenigd Koninkrijk. "Deze terroristische aanval sterkt ons alleen maar om samen met onze vrienden in het Verenigd Koninkrijk de strijd aan te gaan tegen diegenen die overgaan tot zulke verachtelijke daden."

Ook de kersverse Franse leider Emmanuel Macron benadrukte vol afschuw en ontzetting hoe belangrijk de strijd tegen terrorisme blijkt te zijn. "Frankrijk is in rouw."

President Donald Trump van de Verenigde Staten liet vanuit Betlehem in hardere bewoordingen van zich horen. "Deze kwaadaardige ideologie moet uitgeroeid worden. Bovendien zijn de mensen die hier achter zitten losers. Ik weiger ze monsters te noemen, want die term vinden ze nog leuk ook."

Iran veroordeelde de aanslag eveneens. "Terrorisme kan alleen maar gestopt worden als er allesomvattende maatregelen worden genomen. Er kan niet meer met twee maten worden gemeten", aldus het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Daarnaast betuigden onder anderen de Russische president Vladimir Poetin, de Spaanse premier Mariano Rajoy, de Griekse premier Alexis Tsipras en de Italiaanse premier Paolo Gentiloni hun medeleven.

© ANP 2017
manchester
vladimir poetin
angela merkel
groot-brittannië
terreuraanval
frankrijk
duitsland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi