Onderzoek meet werktevredenheid onder Marokkanen

marokko
0
24 mei '17
Helft van werknemers in plattelandsgebieden is niet tevreden.

Uit een onderzoek wat in opdracht van het Moroccan Observatory of Happiness is uitgevoerd is naar voren gekomen dat de helft van werknemers in plattelandsgebieden niet tevreden zijn met hun werk. Er komt ook naar voren dat in totaal 36% van de Marokkanen niet gelukkig zijn met hun beroep.

De enquête die is uitgevoerd door OpinionWay onder 1200 werknemers in alle beroepssectoren, heeft als doel om het niveau van welzijn onder Marokkanen op het werk te meten. Als ook de factoren te achterhalen over de gevoelens die men heeft bij het beroep.

Slecht 46 % is echt tevreden met het werk wat uitgeoefend wordt en geeft de baan een score tussen de 8 en 10. Volgens de studie zijn senior ambtenaren het meest tevreden over hun werk, 56% tegenover 46% van het totale aantal. Werknemers die het meest tevreden zijn bevinden zich onder de inwoners van de zuidelijke provincies, en personen met een loonverhoging namelijk 54%.

Het is belangrijk om op te merken dat bijna de helft van de medewerkers die tevreden met het werk zijn,  geen concrete reden aan kunnen geven over waarom dit gevoel ervaart wordt. Volgens OpinionWay ligt de echte verklaring in hun mentale houding, die een stevig gevestigde veerkracht aantoont. Met andere woorden, deze personen passen zich aan ondanks de situatie en voelen zich dankbaar dat ze een baan hebben.

© Redactie 2017
marokko
arbeid
werktevredenheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi