Medina Bike, Afrika's eerste deel-fietsendienst nu gelanceerd in Marrakech

marokko
1
25 mei '17
In Europa en andere delen van de wereld is het inmiddels al een begrip. In Afrika heeft men in Marokko de primeur van de populaire en 'groene' dienst.

Met ruim 5000 gebruikers en 3000 fietsen op 10 verschillende locaties in Marrakech is Medina Bike bijna uitgegroeid tot een begrip in de toeristenstad. Waar men aanvankelijk dacht dat de dienst vooral in trek zou zijn bij toeristen, blijkt nu dat ook de lokale bevolking oren heeft naar de fiets als tijdelijk vervoersmiddel.

De CEO van Medina Bike, Lebna El Hakym, noemt de prijzen die haar bedrijf hanteert: 50 dirham voor een dagkaart en slechts 500 dirham voor een jaarabonnement.

Gezien het groene beleid wat de Marokkaanse overheid meer en meer wil uitstralen wordt Medina Bike ondersteund en aangemoedigd. Omdat elektrische auto's vanwege het klimaat minder lang mee kunnen gaan, is dit een ideale oplossing om toch de milieu-targets te kunnen halen.

Deze fietsen zullen zeker tot aan 2021 in Marokko blijven. Het moederbedrijf achter de dienst, Smoove, hoopt in Afrika verder uit te kunnen breiden in landen zoals bijvoorbeeld Kenia, Zuid-Afrika en Ivoorkust.

Photocredit: Medina Bike

© Redactie 2017
marokko
marrakech
fietsen
medina bike
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi