De Islamitische Solidariteitsspelen van 2017, wat zijn dat precies?

marokko
0
25 mei '17
Ze zijn net ten einde, en ook Marokko was deze editie van de partij.

De afgelopen editie van de Islamitische Solidariteitsspelen vond plaats in het Azerbeidzjaanse Baku. Waar het in de eerste plaats dient als een internationaal sportevenement, heeft het een nog dieperliggende rol van betekenis. Aan deze editie deden maar liefst 54 verschillende landen mee, allemaal met een redelijk grote Islamitische populatie.

Het evenement vindt om de 4 jaar plaats en wordt georganiseerd door de de Islamic Solidarity Sports Federation die in Riyadh (Saoedi-Arabië) zetelt. De organisatie benadrukt al jaren de mate van solidariteit die de Spelen moeten uitstralen, met meer dan 20 verschillende sporten en het thema wil men de onderlinge verbondenheid verstevigen.

In de afsluitingsceremonie werd dit ideaal nog maar eens benadrukt, er werd een act opgezet met maar liefst 1500 deelnemers.

De volgende Spelen vinden zoals gezegd plaats in 2021, Turkije is dan het gastland. Over alle edities genomen won Marokko in totaal 27 gouden medailles, deze editie werden er 7 mee naar huis genomen.

© Redactie 2017
marokko
islamitische
solidariteitspelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi