Trumps reisverbod weer tegengehouden

buitenland
0
26 mei '17
Een Amerikaanse rechtbank voor hoger beroep heeft de aangepaste versie van het reisverbod voor mensen uit bepaalde moslimlanden van president Trump tegengehouden.

Volgens de rechtbank in de stad Richmond is het verbod discriminatie op basis van religie, aldus Amerikaanse media woensdag.

De Amerikaanse president Trump had de eerste versie van zijn "travel ban" aangepast omdat die door een ander gerechtshof ook was tegengehouden. Trump besloot toen niet door te gaan tot de hoogste rechter maar het verbod aan te passen.

Het hof in Richmond behandelde een hoger beroep tegen een uitspraak van een lagere rechtbank in Maryland die de herziene versie tegenhield. De hoofdrechter in Richmond verklaarde dat het decreet van Trump "vage woorden" bevatte over nationale veiligheid maar "droop van de religieuze intolerantie, animositeit en discriminatie".

De zaak gaat nu waarschijnlijk wel naar de hoogste rechtbank van de VS, de Supreme Court.

Trump wil vanwege de nationale veiligheid een reisverbod voor negentig dagen invoeren voor mensen uit Libië, Iran, Somalië, Soedan Syrië en Jemen. In die tijd wil de Amerikaanse regering een striktere controle op visa invoeren.

© ANP 2017
trump
reisverbod
tegengehouden
moslimlanden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi