El Hajeb: dodental na drinken methanol loopt op naar 13

marokko
1
26 mei '17
Het aantal doden bij de tragedie in El Hajeb is opgelopen.

Eerder deze week plaatsten wij reeds een nieuwsbericht waarin vermeld werd dat vijf personen waren overleden na het drinken van sterke drank wat echter spiritus zou zijn. Inmiddels is na onderzoek bekend geworden dat het hier niet ging om spiritus maar hoogstwaarschijnlijk om methanol.

Het dodental als gevolg van het drinken van de methanol is inmiddels opgelopen van vijf naar dertien, meldt Al Ahdath Al Maghribia. In eerste instantie werden vijf doden gevonden op verschillende plekken in El Hajeb, hierna meldde zich echter meerdere patiënten op de eerste hulp afdeling in het lokale ziekenhuis.

Volgens Al Ahdath leden deze patiënten aan ernstige pijn, misselijkheid en verminderd zicht of zelfs blindheid. De meerderheid van deze patiënten werden geëvacueerd naar de eerste hulp afdeling van het Mohammed V ziekenhuis in Meknes, terwijl anderen werden vervoerd naar het Hassan II ziekenhuis in Fez. De patiënten die het meeste gedronken zouden hebben zijn inmiddels overleden, anderen liggen momenteel nog in coma.

In de krant werd een goed geïnformeerde bron geciteerd die zei dat in afwachting van de officiële resultaten van de analyses, het zeer waarschijnlijk is dat de slachtoffers methanol hebben gedronken. Methanol is zeer giftig en kan leiden tot een verslechtering van cellen, vooral in het netvlies en de optische zenuwen.

Dezelfde bron legde uit dat de eerste symptomen van methanolvergiftiging na 12 tot 144 uur verschijnen in de vorm van hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken, ernstige buikpijn en rugpijn als gevolg van een ontsteking van de alvleesklier. In sommige gevallen zijn er gevolgen voor het centrale zenuwstelsel of ademhalingsfalen. Maar in alle gevallen zijn visiestoornissen aanwezig.

De bron van Al Ahdath vreest dat het El Hajeb scenario elders herhaald zal worden, indien het product op grote schaal is verspreid. Methanol wordt gebruikt in de industrie, maar na deze tragedie is de fabriek die het in Fez produceert afgesloten.

© Redactie 2017
marokko
el hajeb
methanol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi