Marokkaanse chef-kok Moha wint prijs in Washington (video)

marokko
0
26 mei '17
Moha Fedal, een van de beroemdste koks van Marokko, heeft de 'Embassy Chef Challenge 2017' in Washington gewonnen.

De Marokkaanse chef-kok heeft de juryprijs gewonnen tijdens de jaarlijkse internationale kookcompetitie in Washington, waar ambassades koks kiezen die hun landen vertegenwoordigen om gerechten uit hun nationale keukens te maken.

Koks uit 34 landen, waaronder Chili, Griekenland en Indonesië, gingen de strijd met elkaar aan tijdens het evenement. De Marokkaanse keukenkunstenaar schitterde met een traditionele Tanjia, de trots van zijn geboortestad Marrakech, meldt Moroccoworldnews.

Geassisteerd door de Marokkaanse Fayçal Zahraoui, verbaasde Moha de jury met de Tanjia. Lalla Joumala, de ambassadeur van Marokko in de Verenigde Staten, was ook bij het evenement aanwezig.

"Marokkaanse gerechten hebben altijd bekend gestaan om hun grote kwaliteit, waardoor het op internationaal niveau zeer concurrerend is", vertelde Moha aan het Marokkaanse persbureau MAP.

Alvorens uit te groeien tot één van de beroemdste koks van Marokko, begon Moha zijn beroepsloopbaan in Zwitserland, waar hij studeerde en 14 jaar lang verbleef. Hij bracht zijn ervaring in de internationale keuken samen met zijn beheersing van Marokkaanse traditionele gerechten.

MasterChef Marokko, dat wordt uitgezonden op 2M, maakte hem bekend bij een groter publiek.

Youtube link

Videocredit: TheAfricanDream Oral.Ofori

© Redactie 2017
marokko
chef-kok
moha
prijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi