Marokko rolt nieuwe terroristische cel op in provincie Nador, Driouch en Martil

marokko
6
26 mei '17
Een nieuwe terroristische cel samengesteld uit minstens vier personen is vandaag opgerold in provincie Nador, Driouch en Martil.

De terroristische cel werd ontmanteld door de Marokkaanse veiligheidsdienst BCIJ, meldde een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarin wordt verklaard dat deze cel uit vier personen bestaat. Drie daarvan werden vandaag gearresteerd tijdens een politie operatie die vanochtend vroeg werd uitgevoerd. De cel opereerde in het noorden van Marokko, om precies te zijn in de steden Bni Bouifrour en Bni Nsar in de provincie Nador, Driouch en Martil.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat de verdachten terrorisme verheerlijkten en propaganda van de barbarische daden die door Daesh worden gepleegd verspreidde.

Zij waren ook in contact met strijders van de terroristische organisatie Daesh in Syrië en Irak, waardoor ze vaardigheden in de vervaardiging van explosieve apparaten konden verwerven. De verklaring legde uit dat de vier personen plannen hadden voor terroristische operaties op het Marokkaanse grondgebied gericht op gevoelige en toeristische bestemmingen in de hoop om maximale schade en slachtoffers te veroorzaken. De cel zou ook van plan zijn om moorden uit te voeren op persoonlijkheden.

Bij de arrestatie van de verdachten werden diverse elektronische apparatuur, ammunitie en Daesh-voorwerpen en banners in beslag genomen.

© Redactie 2017
marokko
nador
martil
daesh
cel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi