Minister van Binnenlandse Zaken: Al Hoceima's ontwikkelingsprojecten zijn geen 'periodieke reacties'

marokko
9
26 mei '17
De minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit heeft verklaard dat de huidige overleggen van de ministeriële delegatie met organisaties en bewoners van Al Hoceima niet alleen een 'periodieke reactie' is, maar een voortzetting van duurzame ontwikkelingsinspanningen.

Vergaderingen met de inwoners van de stad Al Hoceima en verschillende organisaties vinden sinds afgelopen maandag plaats sinds de aankomst van de ministeriële delegatie in Al Hoceima, meldt Moroccoworldnews. Laftit, die herhaalde dat de reis van de delegatie naar de stad volgt na "Koninklijke instructies", zei dat de ontwikkelingsprojecten niet alleen een "periodieke reactie" is.

"De Staat beschouwt de ontwikkeling van het gebied als een strategische aangelegenheid en niet als een periodieke reactie", zei Laftit. "En de inspanningen van de overheid zijn serieus."

Laftit heeft de autoriteiten opgeroepen om het beleid van dialoog te onderschrijven, in lijn met de visie van de Koning. Hij voegde eraan toe dat Koning Mohammed VI het gebied een "speciale positie" geeft en dat hij altijd ontwikkelingsprojecten heeft ondersteund.

De minister heeft ook gesproken over de doelstellingen van het bezoek van de delegatie naar de noordelijke stad, waarin wordt gesteld dat "de interactie met de behoeften van de bewoners en het vinden van praktische oplossingen" hoog onder de prioriteiten van de delegatie staat.

Laftit benadrukte dat het bezoek van de delegatie zich uitstrekt naar alle regio's van het noordelijke deel van Marokko en dat zij een strategie hebben ontwikkeld die beantwoordt aan de behoeften van de inwoners van de noordelijke stad Nador.

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
ontwikkeling
dialoog
nador
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi