DHL opent nieuw sorteringscentrum in Tanger

marokko
8
27 mei '17
DHL is zich aan het versterken in het Marokkaanse Koninkrijk.

Het internationale koeriersbedrijf heeft zojuist 10 miljoen dirham in een nieuw sorteringscentrum in Tanger geïnvesteerd, meldt de krant L'Economist

"De nieuwste aanwinst van DHL strekt zich uit over ruim 1100 m2 in het luchthaven gebied van het Ibn Battouta vliegveld. Het beschikt over verfijnde manieren van controle, waaronder twee röntgenscanners, naast de uitrusting die in perfecte overeenstemming is met de huidige internationale normen".

Volgens de krant benodigde het centrum een investeringsomvang van 10 miljoen dirham. Het doel van de nieuwe centrum is de exporthandel te bevorderen en bij te dragen aan de economische ontwikkeling van het noordelijke gebied.

Dit tweede centrum in het Koninkrijk moet een verwerkingscapaciteit bereiken die uiteindelijk 120 ton per dag bereikt. Dit zou de overdracht van goederen moeten vergemakkelijken en de kosten en doorlooptijd van en naar de vrije zones moeten verlagen. 

"De nieuwe eenheid markeert aldus een nieuwe stap in de aanpak van de onderneming, waardoor bedrijven profiteren van de import-exportdiensten door de regio te ondersteunen waar luchtvaart, elektronica en automobielproductie een belangrijke rol spelen".

Het platform is operationeel voor de behandeling van alle inkomende en uitgaande stromen die via het DHL-vliegtuig worden aangestuurd met een capaciteit van 60 ton. Dit zorgt ervoor dat van maandag tot en met vrijdag Tanger en de regio met meer dan 220 landen verbonden is.

© Redactie 2017
marokko
tanger
dhl
sorteercentrum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?