Ruim 80% van Marokkaanse Daesh jeugdsympatisanten via social media beïnvloedt

marokko
4
28 mei '17
Dit laat maar weer eens zien hoe groot de invloed van social media tegenwoordig is.

De minister van Communicatie, Hicham El Khalfi, liet zich onlangs gedurende een conferentie voor onder andere communicatiestudies uit over de slagkracht die Daesh heeft via sociale media in het kunnen beïnvloeden van de Marokkaanse jeugd. De minister zei tijdens deze conferentie dat ruim 80% van de jonge Marokkaanse Daesh-gangers en sympatisanten is overtuigd van de kwaadaardige ideologie via onder andere Facebook en Twitter.

El Khalfi zei verder dat de autoriteiten alleen de afgelopen paar maanden al 377 verdachte Facebookaccounts hebben verwijderd. De ene keer iets gemakkelijk dan de andere keer, men kreeg dikwijls te maken met gebruikers die via versleutelde verbindingen handelden. 

El Khalfi grijpt nog eens terug op het belang van het oppassen met social media met het feit dat momenteel ruim 12 miljoen burgers gebruik maken van de diverse diensten. 

Eerder gaf zijn collega Abdelouafi Laftit, minister van Binnenlandse Zaken, te kennen dat sinds 2012 maar liefst 1637 Marokkanen zich hebben aangesloten bij de terreurorganisatie. Hiervan zijn er 248 vrouwen en 333 kinderen. Maar liefst 558 personen van dit totaal zouden zijn gesneuveld. In totaal keerden er 265 van hen terug, waarvan slechts 52 vrouwen zijn en 13 kinderen.

© Redactie 2017
marokko
daesh
social media
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi