Koning Mohammed VI geeft startsein Ramadan 1438 operatie en opent afkickcentrum in Fès

marokko
8
28 mei '17
Zoals vanzelfsprekend blijft de betrokkenheid van Loning Mohammed VI ook tijdens de heilige vastenmaand Ramadan groot.

Koning Mohammed VI gaf gisteren in Fès officieel het startsein van de Ramadan 1438 operatie, een project deel uitmakend van de Mohammed VI Stichting voor Solidariteit. Deze operatie staat, door de betrokkenheid van de vorst en van diverse ministeries, ruim 400.000 burgers bij gedurende deze heilige maand. In de vorm van voedselpakketten en andere basale levensbehoeften voor minderbedeelden in de wat lastiger te bereiken gebieden probeert men zo een steentje bij te dragen. 

Dit startsein kende de aanwezigheid van diverse vooraanstaande en betrokken personen van de verschillende ministeries. Het totaalbedrag wat voor deze operatie is uitgetrokken is zo'n 55 miljoen dirham, aldus verschillende Marokkaanse bronnen. 

Opening van een afkickcentrum in Fès
In navolging van de opening van diverse andere vestigingen in het land zoals in Casablanca, Rabat, Oujda, Nador en Marrakech werd er ook in Fès zo'n centrum geopend. Dit centrum, wat in totaal zo'n 5,5 miljoen dirham heeft gekost, zal op een duurzame wijze verder bij moeten dragen aan het ondersteunen van verslaafden in de regio. Behalve een medische functie kent het centrum ook verschillende recreatieve afdelingen voor de patiënten, denk hierbij onder andere aan een sportzaal en een bibliotheek. 

© Redactie 2017
marokko
koning mohammed vi
fes
ramadan
startsein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi