Koning Mohammed VI opent nieuwe terminal bij luchthaven Fez-Saïss

marokko
4
29 mei '17
Koning Mohammed VI, vergezeld door Moulay Rachid, heeft gisteren de nieuwe terminal van de luchthaven Fez-Saïss ingehuldigd.

De uitbreiding van de luchthaven van Fez-Saiss omvatte de bouw van een nieuwe terminal met een totale oppervlakte van 28.000 m2 en de uitbreiding van het parkeerterrein voor vliegtuigen om vier extra vliegtuigen op te nemen. Deze uitbreiding zal de jaarlijkse capaciteit van de luchthaven verhogen tot 2,5 miljoen passagiers in plaats van de huidige capaciteit van 500.000 passagiers.

De nieuwe terminal omvat een instaplounge, een taxfree winkelgebied, een ontvangsthal, een kinderspeelplaats en een catering. Het huisvest ook kantoren van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit, een kantoor voor advies en hulp aan Marokkanen in het buitenland (MRE's), banken en wisselkantoren, een parkeerterrein voor 800 auto's en een drop-off gebied, meldt Lefr360.

De inhuldiging door de Koning versterkt de internationale plaats van deze luchthaven die voor de periode 2006-2016 een blijvende groei van het reizigersverkeer heeft ervaren met dubbele cijfers.

Het aantal passagiers dat via het vliegveld reisde is in minder dan 10 jaar meer dan verdrievoudigd van 228.399 passagiers in 2006 naar 892.974 passagiers in 2016, wat hoger is dan de huidige capaciteit (500.000 passagiers).

© Redactie 2017
marokko
fez
mohammed vi
terminal
luchthaven
fez-saïss
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi