Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken: 'Zafzafi vanochtend ingerekend'

marokko
151
29 mei '17
Protestleider Nasser Zafzafi die al geruime tijd actie voert in Al Hoceima lijkt te zijn gearresteerd door de lokale autoriteiten.

Al sinds oktober vorig jaar is het heel onrustig in en rondom het Rifgebergte, na de dramatische dood van vis verkoper Mouhcine Fikri keert men zich structureel tegen de lokale autoriteiten. De protestbeweging onder leider Nasser Zafzafi raakte al meerdere keren slaags met de autoriteiten in Al Hoceima, naar wat nu bekend is lijken de protesten zich langzamerhand ook te verschuiven naar andere delen van het land. 

Sinds afgelopen weekend, toen Zafzafi de vrijdagpreek interrumpeerde in de Mohammed V moskee in Al Hoceima, zochten de autoriteiten al naar de man. Zafzafi pleit voor betere voorzieningen op het gebied van sociale zekerheid, werkgelegenheid en onderwijs voor de Rif-regio. Volgens de protestbeweging wordt dat gebied al decennia lang achtergesteld door de Marokkaanse regering, tevens willen ze af van de status van militaire zone die het sinds 1958 draagt. 

Arrestatie Zafzafi
Deze acties lijken nu een andere wending aan te gaan nemen aangezien de in de ogen van velen belangrijke leider vanochtend is gearresteerd. Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zou dit hebben verklaard tegenover persbureau AFP. Het was al bekend dat tegen de man in kwestie een arrestatiebevel was afgekondigd. 

Het openbaar ministerie heeft de arrestatie inmiddels ook bevestigd.

© Redactie 2017
marokko
nasser zafzafi
protest
al hoceima
rellen
demonstraties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi