Gevangeniswezen wil de welbekende 'gouffa' afschaffen, geen eten meer mee van familieleden

marokko
7
29 mei '17
Als het aan de hoogste verantwoordelijken van het gevangeniswezen ligt dan krijgen gevangenen niks meer mee van familie en/of vrienden.

Het Marokkaanse medium Al Massae kwam onlangs met het opmerkelijke bericht dat er een grootscheepse verandering aanstaande is binnen de justitiële inrichtingen van het land. Volgens het dagblad zou de directeur van de centrale gevangenisinstelling, Mohamed Salah Tamek, de 'gouffa' in de ban willen doen. Vrij vertaald wordt er hier gedoeld op het eten en drinken wat familieleden voor hun dierbaren meebrengen tijdens een gevangenisbezoek. Het gaat dan meestal om wat grotere hoeveelheden om in ieder geval een aantal dagen zelf te kunnen koken. 

In eerste instantie zou deze nieuwe maatregel alleen bij 11 verschillende gevangenissen worden ingevoerd, nu lijkt het erop dat men het meteen in alle justitiële inrichtingen wil doorvoeren. Om de gevangenen met deze maatregel toch enigszins tegemoet te komen wil men maaltijden van een van de betere cateraars op dit gebied gaan afnemen. In enkele gevangenissen wordt al sinds 2015 zaken gedaan met het bedrijf Rahal, de reacties zijn tot nog toe zeer positief. 

Tamek geeft verder tegenover Al Massae aan dit plan zo snel mogelijk vorm te willen geven. 

© Redactie 2017
marokko
gevangenis
justitie
directie
gouffa
afschaffen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi