Algerijnse man gearresteerd bij demonstratie in Nador

marokko
17
29 mei '17
De politieautoriteiten in de stad Nador hebben gisteren een Algerijnse burger gearresteerd die een protestmars in de stad filmde met behulp van een ultra-geavanceerde camera.

Elementen van de politie in Nador arresteerde een Algerijnse burger die in het midden van een demonstratie meeliep en de gebeurtenissen filmde. Volgens bronnen aan le360 gaf de man te kennen dat hij correspondent is van de Algerijnse krant El Watan waarvoor hij verslag legde van de gebeurtenissen in het Rif-gebied.

Maar de man heeft geen toestemming of accreditatie gekregen van het ministerie van Communicatie waarmee hij als journalist in Marokko kan dienen.
 
De man werd in de politiebewaring geplaatst op bevel van het openbaar ministerie. Een onderzoek werd geopend naar de motieven van zijn aanwezigheid in Marokko en de aard van zijn activiteiten. Mede omdat er werd vastgesteld dat hij verbleef bij een van de activisten in Nador terwijl hij bij binnenkomst in Marokko (via luchthaven Mohammed V in Casablanca) had aangegeven in een hotel in Casablanca te verblijven.

© Redactie 2017
marokko
nador
journalist
algerije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi