Bommelding bij Royal Air Maroc vliegtuig in Montpellier

marokko
0
29 mei '17
De Franse veiligheidsdiensten verhinderde vandaag rond het middaguur het vertrek van een Royal Air Maroc-vliegtuig, na een waarschuwing over de aanwezigheid van explosieve apparaten aan boord van het vliegtuig.

Een vliegtuig van de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc werd vandaag enkele uren aan de grond gehouden op de luchthaven van Montpellier wegens een bommelding, meldt le360 zojuist. Zij geven te kennen dat het vliegtuig zich aan het voorbereiden was om te vertrekken naar Casablanca, maar door Franse veiligheidsambtenaren werd tegenhouden.

De Franse autoriteiten hadden een waarschuwing ontvangen over de aanwezigheid van explosieve apparaten in een vliegtuig van Montpellier naar een Maghreb-land. Op dat moment was de enige vlucht die aan deze omschrijving voldeed de 'AT 795' van Royal Air Maroc, die voor vertrek stond gepland om 12:25 uur (lokale tijd).

De 58 passagiers werden uit het vliegtuig geëvacueerd en de politie, vergezeld door speurhonden, heeft het vliegtuig uitgekamd, aldus bronnen aan le360.

Zij wezen er tevens op dat er geen explosief apparaat is gevonden. Uiteindelijk kon het vliegtuig met enkele uren vertraging gelukkig toch naar Casablanca vertrekken.

Er is een onderzoek geopend om de melder van deze valse waarschuwing te identificeren.

© Redactie 2017
marokko
ram
bommelding
montpellier
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi