Diabetes screening campagne voor 5000 mensen georganiseerd in Ramadan

marokko
1
30 mei '17
Een bloedsuikerscreening campagne, getiteld 'Raht Al Bal', wordt georganiseerd in Marrakech tijdens de maand Ramadan door de Ontwikkelings- en Solidariteitsvereniging Zonder Grenzen (ADSSF) in samenwerking met Diabetes Afrika.

De campagne zal 5000 mensen van een screening voorzien en is specifiek gericht op ouderen, risicogroepen en arme mensen, geeft huffpostmaghreb te kennen.

De campagne beoogt het publiek bewust te maken van de risico's die door deze ziekte worden veroorzaakt. In Marokko hebben meer dan twee miljoen mensen suikerziekte.

"Diabetes is een sluipende ziekte, veel mensen in Marokko weten niet dat ze diabetes hebben totdat hun situatie verslechtert," verklaart Fatiha El Houdzi, voorzitter van ADSSF.

Diabetes doodt langzaam, door de bloedvaten van de nieren, ogen en zenuwen te blokkeren. Het kan daarom verwoestende gevolgen hebben, zoals nierfalen of blindheid bij onbehandelde personen

Fatiha El Houdzi dringt erop aan dat mensen met overgewicht, die ouder dan 40 jaar zijn of die een genetische aanleg hebben, de eerste zouden moeten zijn die een screening moeten ondergaan omdat hun risico op diabetes hoger is.

De gratis bloedsuikerscreening, die wordt gedaan op een lege maag, wordt uitgevoerd gedurende de maand Ramadan en begint elke dag vanaf 13:00 uur in het medisch laboratorium van Dar Al Bir alsook in het ziekenhuis van Marrakech.

© Redactie 2017
marokko
marrakech
diabetes
screening
ramadan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi