Marokkaanse zonne-energiecentrale 'Noor' ontvangt prijs van Afrikaanse Ontwikkelingsbank

marokko
2
30 mei '17
De Marokkaanse zonne-energiecentrale 'Noor' in Ouarzazate won de '2017 Africa Development Impact' prijs op het gebied van energie tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB), gehouden in India.

Een verklaring van de organisatoren gaf te kennen dat het complex "Noor Ouarzazate" deze prijs heeft gewonnen in de categorie "Verlichting en energie in Afrika", met het oog op de bijdrage van het Marokkaanse project voor de ontwikkeling van het gebied door gebruik van hernieuwbare energiebronnen en zijn rol in het verminderen van Afrika's afhankelijkheid van koolstof.

De prijs werd uitgereikt aan Mohamed El Ghalbzouri, adjunct-directeur van het ministerie van Financiën, in een ceremonie die ook werd bijgewoond door de Marokkaanse ambassadeur in New Delhi, Mohamed Malki, meldt Medias24.

Tijdens dit vijfdaagse evenement werden Marokkaanse projecten genomineerd voor drie van de vijf prijzen op hoog niveau, waarvoor 22 kandidaten uit verschillende landen van het halfrond werden genomineerd.

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) had een groep deskundigen aangesteld om de mogelijkheden en specificiteiten van de projecten, die in aanmerking kwamen voor een prijs in de vijf geselecteerde categorieën, te beoordelen en te onderzoeken.

Deze prijzen werden toegekend aan projecten die leiden tot een verandering in het leven van de bevolking en de ontwikkeling van het Afrikaanse continent hebben beïnvloed.

India was voor het eerst in de geschiedenis gastheer van de jaarlijkse bijeenkomst van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank.

© Redactie 2017
marokko
noor
zonne-energiecentrale
prijs
india
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi