Australië wil pedofielen paspoorten weigeren

buitenland
16
30 mei '17
De Australische regering wil voorkomen dat veroordeelde pedofielen nog langer naar het buitenland kunnen reizen. Zij kunnen geen paspoort meer krijgen als een nieuw voorstel wordt goedgekeurd door het parlement.

Minister Michael Keenan (Justitie) zei volgens de BBC dat de geplande maatregel gevolgen zal hebben voor ongeveer 20.000 mensen die zijn veroordeeld wegens zedendelicten. Zij hebben hun straf uitgezeten, maar worden nog wel in de gaten gehouden door de autoriteiten.

Volgens de minister komen na invoering van het plan ongeveer 3200 mensen nooit meer in aanmerking voor een paspoort. Dat zijn mensen die de rest van hun leven onder toezicht staan. De maatregel moet kwetsbare kinderen beschermen tegen uitbuiting.

Parlement

De autoriteiten willen zich niet beperken tot het weigeren van reisdocumenten. Paspoorten kunnen volgens het Australische ABC News ook worden ingetrokken, zelfs als een veroordeelde pedofiel al in het buitenland zit.

Keenan noemde kindersekstoerisme een "weerzinwekkend misdrijf". Zo werd een Australische man in 2016 veroordeeld tot vijftien jaar cel vanwege het seksueel misbruik van elf meisjes in Indonesië. Het parlement buigt zich naar verwachting komende maand over het plan.

© ANP 2017
australië
pedofielen
paspoort
weigeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi