Canada heeft nationale primeur met landelijke introductie Ramadan-postzegel

marokko
2
30 mei '17
Een prachtig initiatief, het had de primeur in de geschiedenis van Canada!

Ook in niet-Islamitische landen krijgt de Islam en dus ook de heilige vastenmaand steeds vaker een mooi plekje in de samenleving, zo ook in Canada waar de Islam de laatste jaren al prima gesettled is. Het nationale postbedrijf van het land bedacht in het teken van deze speciale maand een wel heel bijzondere en aangename actie, voor de eerste keer in de geschiedenis van Canada is landelijk de Ramadan-postzegel geïntroduceerd.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Canadese post een dergelijke actie doet. Eerder werden al andere religieuze feesten als symbool gebruikt op de postzegels, het Joodse Hannukah en het Hindoeïstische Diwali wel te verstaan. De opschriften van deze postzegels staan grappig genoeg echter al weer in het teken van het einde van de Ramadan, namelijk Eid Ul-Fitr (in de volksmond in Nederland, het Suikerfeest). In 3 verschillende talen om precies te zijn; Arabisch, Engels en Frans. 

Initiatief van Canadese post meteen omarmd
Het initiatief van het postbedrijf kan nu al rekenen op veel positieve reacties. Zo zijn enkele moslimgeleerden enorm blij met de actie, het zou naar hun mening helemaal passen in de tolerantie van het land als het om religieuze groepen gaat. 

© Redactie 2017
marokko
canada
postzegels
ramadan
actie
vastenmaand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi